Spiegelhaat
Libby wil maar één ding: een beroemde zangeres worden. Die droom lijkt waarheid te worden als ze Guido ontmoet. Hij regelt optredens voor haar en stelt haar voor aan ‘de juiste mensen’, maar isoleert haar ook van haar familie en vrienden. Ondanks de waarschuwing van haar zusje en alles
wat ze weet van mannen met mooie praatjes laat Libby het gebeuren. Maar dan verandert de droom in een nachtmerrie. Lukt het Libby aan Guido te ontsnappen?
Een spannend verhaal over liefde, muziek, dromen en bedrog. Voor young adults.
Clavis 2023
Het verhaal achter Spiegelhaat
Soms is er een zinnetje dat blijft rondzingen in je hoofd. Een zinnetje waar een verhaal achter zit. Spiegelhaat is ontstaan uit zo'n zinnetje. Een zinnetje dat vragen oproept:
Ik kijk in de spiegel en haat wat ik zie. Die reebruine ogen en volle lippen in dat hartvormige gezicht, omringd door lang, dik, rossig krulhaar. Ik zie eruit als een damsel in distress uit zo’n damesromannetje van Mona, wachtend op de held, de prins op het witte paard, die haar komt redden. En ze leefden nog lang en gelukkig ...
Gelukkig ben ik de laatste tijd niet vaak geweest, en veel helden ben ik niet tegengekomen. Schurken wel. (uit: Spiegelhaat, 2023)
Het verhaal dat zich vervolgens ontvouwt is een verhaal over dromen en bedrog, schaamte en schuld en over hoe liefde je de innerlijke kracht kan geven tegenslagen te overwinnen. Liefde voor jezelf en liefde voor anderen.
Moordspel
Joep houdt van puzzels en detectives. Als het mooiste meisje van zijn klas hem vraagt te helpen bij een moordspel dat ze met een groep speelt, zegt hij dan ook geen nee. Hij geniet van het spel, totdat ze op een spelavond daadwerkelijk het dode lichaam van een man vinden. Wie zit er achter de moord? Waarom wijzen aanwijzingen in het spel zijn richting uit? Joep gaat op onderzoek uit en stuit op de schokkende waarheid.
Een spannend verhaal over vriendschap, vertrouwen en verraad. Voor lezers vanaf 14 jaar.
Clavis 2022
Het verhaal achter Moordspel
Het idee voor het boek Moordspel is ontstaan tijdens het spelen van het bordspel Whitechapel. Whitechapel is een bordspel, waarbij een speler Jack the Ripper is. In vijf nachten pleegt hij vier moorden ergens in Londen. Na iedere moord verstopt hij zich. De overige spelers zijn politieagenten die Jack moeten zien te vangen, door samen te werken. Tijdens het spel kwam de gedachte bij me op: stel dat dit spel werkelijkheid wordt ... Deze gedachte is het zaadje waaruit Moordspel is ontstaan.
In Moordspel spelen vogels een belangrijke rol. De hoofdpersoon Joep is vogelaar. Om mee te kunnen spelen in het moordspel heeft hij een alias nodig:
Die alias, dat kan er maar een zijn: Bluebird, de koosnaam die ik van mijn moeder heb gekregen, jaren geleden, samen met een foto van een koraalblauwe vogel op een gebloesemde boomtak. (uit: Moordspel, 2022)
Een Bluebird hoort tot de familie van de lijsters en komt vooral voor in de VS en Mexico. Het motto is de eerste vier regels van de songtekst van Blackbird, van The Beatles (1968). Ook elders in het boek wordt deze songtekst gebruikt.
Lef
Lef wordt wakker in een ziekenhuis. Hij weet niet meer wie hij is. De dokter en zijn moeder maken hem niet veel wijzer. Wie is die dokter eigenlijk? En is die vrouw wel zijn moeder?
Lef gaat op onderzoek uit en ontdekt iets waardoor hij meteen uit het ziekenhuis moet vluchten. Op straat ontmoet hij Ilse. Zij is op zoek naar een vriendin die plotseling verdween. Vinden Lef en Ilse de antwoorden waarnaar ze op zoek zijn?
Een spannend en vlot verhaal over identiteit en duistere praktijken. Voor lezers vanaf 14 jaar.
Clavis 2019
Het verhaal achter Lef
Het verhaal van Lef is ontstaan uit een schrijfopdracht die ik kreeg in het tweede jaar van een schrijfopleiding die ik heb gevolgd. Daarbij was het de bedoeling dat er een verhaal geschreven werd van 4000 woorden, waarbij je buiten je comfortzone moest treden door gebruik te maken van technieken die je nog niet eerder gebruikt had, of door iets te schrijven binnen een nieuw genre. Ik heb er toen voor gekozen om een thriller te schrijven voor een oudere doelgroep (jeugd) vanuit het ik-perspectief, in de tegenwoordige tijd. Het resultaat was een kort verhaal dat later min of meer het eerste hoofdstuk van Lef is geworden. Dit verhaal werd goed ontvangen door mijn medecursisten, die vervolgens bleven vragen hoe het verhaal verder ging en wanneer ik het af ging maken. Aanvankelijk was ik dat totaal niet van plan. Ik zag mezelf niet als thrillerschrijver en wilde liever voor een jongere doelgroep schrijven. Lef ging op de plank en bleef daar liggen. Toch bleef het verhaal ook aan mij trekken, en op een dag wist ik ineens hoe het verder ging.
Ik heb Lef afgeschreven waarna hij begon aan een spannende reis naar uitgeverij Clavis, in een blauwe snelhechter, samen met een aanbiedingsbrief, een synopsis en een retourenveloppe. Sinds maart 2019 is hij verkrijgbaar via alle (online) boekhandels en te vinden in bibliotheken in Nederland en België.